Copyright © 2013 Ton Bos Consultancy
Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Contact
Webdesign en CMS:
Visuele Zaken
| Alle rechten voorbehouden.

fond2
artcoaching
coaching
Verre doelen bereik je beter samen.
Verre doelen bereik je beter samen.
training
consultancy
wiewatwaar
werkwijze
opdrachtgevers
referenties
cv
organisaties
particulieren
tonbos
contact

Login

Coaching

Persoonlijke coaching

"Coachen is een softe bezigheid?"

"Coachen is een softe bezigheid" of "coachen is iets voor "softies" en "geitenwollensokkenfiguren". Deze uitspraken herkent u wellicht. Wat is de werkelijkheid?
De eigen verantwoordelijkheid van de persoon die gecoacht wordt is voor Ton Bos Consultancy de sleutel tot verbetering en verandering. Ton Bos Consultancy stimuleert met zijn professionele aanpak mensen om hun authentieke en potentiële vermogens aan te spreken voor het ingang zetten van een duurzame verandering naar beter. Anders gezegd: coachen is het bevorderen van bewustwording rondom het leerproces. En wie heeft er nu niets te leren?

Onderstaand enkele geanonimiseerde cases uit de coachingspraktijk van Ton Bos Consultancy.

Case 1: financieel adviseur wordt leidinggevende
Financieel adviseur op HBO niveau wordt gevraagd leidinggevende te worden van een afdeling. Betrokkene heeft geen leidinggevende ervaring. Chef ziet dat medewerker het leidinggeven in potentie wel in zich heeft. De leidinggevende capaciteiten van de medewerker moeten ontwikkeld worden en chef neemt contact op met Ton Bos Consultancy. Het coachingsprogramma wordt met chef en leidinggevende besproken en direct gestart. Na een intensief coachingstraject is de kersverse leidingevende goed in staat de beheerstaken van de afdeling succesvol aan te sturen.

Case 2: medewerker verliest baan na reorganisatie
Medewerker wordt bovenformatief na reorganisatie. Medewerker is zwaar aangeslagen, meldt zich ziek en vraagt zich af: hoe nu verder? Werkgever schakelt Ton Bos Consultancy in. Intensieve gesprekken volgden met de medewerker waarbij het noodzakelijk was de medewerker in te laten zien dat het de eigen verantwoordelijkheid is om een nieuwe koers te bepalen. Acceptatie van de verloren baan volgde, maar de nieuwe baan volgde ook!

Case 3: leidinggevende, HBO niveau, gooit het roer om!
Leidinggevende zit helemaal vastgeroest, hoort bij de inventaris van de organisatie. Doet het werk erg goed, maar veel op routine. Veel déjà vu!
Wil iets anders gaan doen, maar wat? Roept advies in van Ton Bos Consultancy en loopbaan orientatiegesprekken volgen. Leidinggevende komt er achter dat carrièreverloop meer bestond uit toevalligheden dan uit bewust gemaakte keuzes. Ja, zo gaat het vaak. Betrokkene heeft inmiddels een nieuwe baan in een andere sector met voldoende uitdagingen en ontplooiingsmogelijkheden.

Case 4: leidinggevende worstelt met aansturing van medewerkers
"Ze doen niet wat ik aan ze vraag!" Dit is de kernzin van een leidinggevende die Ton Bos Consultancy inschakelt. Na enkele coachingsgesprekken vertelt de leidinggevende mij dat meer duidelijkheid in zijn optreden ertoe heeft geleid dat de medewerkers hun taken beter verrichten. Ieder zijn positie zal ik maar zeggen!